Скандал в Народното събрание предизвикаха парламентарни врътки от страна на

...
Скандал в Народното събрание предизвикаха парламентарни врътки от страна на
Коментари Харесай

Скандал в Народното събрание


Скандал в Народното събрание провокираха парламентарни врътки от страна на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. От трибуната той прочете декларация, замаскирана като изявление, без обаче да има право за това. Причината - съгласно разпоредбите по време на парламентарния надзор той няма право да го прави, оповестяват от Frognews.bg.
Карадайъ се скара първо с ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, който се опита да прекъсне изявлението на водача на Движение за права и свободи, тъй като Карадайъ надвиши времето си. Въпреки това обаче той продължи да приказва, а това провокира яда на народен представител от Политическа партия, който дефинира това като неприемливо.

“Промяната продължава. От неприятно към по-лошо. По модела на ГЕРБ…”, стартира Мустафа Карадайъ

“Явно аз съм отговорен, тъй като това не е процедура по метода на водене”, отсече Никола Минчев.

“Да, господин ръководител. Ще ви помоля да не ме прекъсвате, с цел да разберете, че казусът е във вас”, отвърна Карадайъ и продължи:

“Уважаеми господин ръководител, по модела на ГЕРБ министрите нормално имат по-важни каузи от това да се явят в Народното събрание. Но това ние го разбираме - тази власт по този начин стартира и по този начин се сътвори - в нарушаване на Конституцията и законите на страната. Обикновено съгласно вашата терминология, дейностите им се въплъщават с едни фактологически грешки, каквито чухме доскоро и в една декларация от господин Христо Иванов. Той направи декларация, в която прикани да се проследят капиталите на медиите за да се види кой каква агитация прави и от кого е подвластен. Господин ръководител, вие трябваше да кажете на господин Иванов и да му припомните, че преди 2-3 месеца имаше заложен въпрос към премиера Кирил Петков кой какво финансиране и какви капитали има в медиите в България, които оперират, и по какъв начин са им предоставени държавни европейски средства. (...) На господин Иванов трябваше да му кажете…”, продължи Карадайъ, само че бе пресечен от Никола Минчев, който съобщи, че водачът на Движение за права и свободи неведнъж надвишава времето си и нарушава процедурите.

“Господин ръководител, още три пъти в случай че ме прекъснете, няма да разбере за какво сте там. Още три пъти ме прекъснете, аз ще си довърша изявлението!”, заинати се Карадайъ.

“Вече сте доста над времето…”, опита се да опонира Минчев.

“Ама още един път ме прекъснете, господин председател…”, прикани Карадайъ.

“Хайде довършете…”, съгласи се Минчев.

Лидерът на Движение за права и свободи приключи със споменаване на кръга “Капитал”, а Христо Иванов би трябвало да напусне властта, “която нарушава законите”, с цел да може България “наистина да тръгне по либерален път”. По думите на Карадайъ в общественото пространство има внушения, че кръгът “Капитал”, който се свързва с Иво Прокопиев, получава държавни средства.

“Тази гласност чакаме да я забележим от три месеца и то освен за тях, а за всички! За да е ясно кой кой е на медийния пазар”, отсече още Карадайъ.

Възмутен на трибуната излезе Искрен Митев от “Продължаваме промяната”, който съобщи, че е изцяло неприемливо да се дава право на сходни изказвания в продължение на 4 минути “без никакви аргументации”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР