Скандал.Сега:Дрогиран шофьор на автобус возил децаШофьорът е карал деца на

...
Скандал.Сега:Дрогиран шофьор на автобус возил децаШофьорът е карал деца на
Коментари Харесай

Преглед на печата

Скандал.

" Сега ":

Дрогиран водач на рейс возил деца

Шофьорът е карал деца на екскурзия до Банско и е бил спрян по здрач от пътни служители на реда на основен път Е-79 при разклона за Кочериново, оповестиха от регионалната дирекция в Кюстендил. Установено е, че 36-годишният водач е управлявал след приложимост на опиати. Образувано е бързо полицейско произвеждане в районното ръководство в Рила.

Децата, които са от Софийска област, трябвало да чакат към час в буса, преди да продължат пътуването си с различен лидер.

Магистрали.

" Дума ":

Борисов закри автомагистрала " Люлин ", сътвори Автомагистрала " Европа "

За по-малко от час държавното управление сътвори нова автомагистрала в България и закри една. На последното си съвещание за тази година министрите утвърдиха лист на републиканските пътища и на пътищата, за които ще се заплаща винетна такса. Пътят Пътят сред София и границата ни със Сърбия при Калотина става Автомагистрала " Европа ". Новата автомагистрала ще се включва в София при Северната скоростна дъга, реши държавното управление. В същото време Автомагистрала " Люлин " се закрива и става част от Автомагистрала " Струма ". Това се случва поради дребната дължина на " Люлин " - тя е по-къса от 20 км. Допълнителен претекст за решението е това, че Автомагистрала " Люлин " се явява естествено начало на избраното за Автомагистрала " Струма " трасе. Така секторът сред София и Перник става част от пътя София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция.

Сметки.

" Монитор ":

" Топлофикация " загрижена: Пестете! Сметките за декември ще са високи

Средната температура в София, регистрирана до 26 декември от Национален институт по метеорология и хидрология е 0,3 градуса, което е много по-ниско в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Тогава междинната температура е била 2,7 градуса. Затова енергийни специалисти плануват по-високи сметки за декември, без значение от метода на отопление, пишат от пресцентърът на " Топлофикация София ".

За да проследят потреблението на топлинна сила и с грижа за потребителите, специалистите на " Топлофикация София " са създали промеждутъчен доклад на общите топломери в абонатните станции преди празниците. Те демонстрират с 13,9% повече консумация на топлинна сила спрямо предходния декември.

На база на изведените сравнителни разбори, от сдружението поучават потребителите да употребяват рационално топлинната сила както през почивните дни, по този начин и през целия отоплителен сезон.

Бащинство.

" 24 часа ":

21 000 татковци взели отпуск за раждането, единствено 1000 - и за гледане на бебето

Над 21 хиляди татковци са взели обезщетение при раждане или при осиновяване на дете до 15 дни за година. Това е нарастване с близо 20%, демонстрират данните от бюлетина на Националния застрахователен институт.

От правото на помощта са се възползвали най-вече мъже сред 30 и 34 година Средно дневно за времето на отпуска те са получавали 38,31 лева през 2017 година

Майчинство през 2017 година пък се е плащало общо на 88 057 души. Те са се възползвали общо 15 млн. дни, като изплатените пари за 2017 година са 368 млн. лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР