Скандал между майка на двама ученици и касиерка се е

...
Скандал между майка на двама ученици и касиерка се е
Коментари Харесай

Скандал в Пловдив: Майка скочи на касиерка, отказала карта н...

Скандал сред майка на двама възпитаници и касиерка се е разразил на гишето за продажба на преференциални карти  в Пловдив. 

За неприятния случай в бюрото на бул. ”Шести септември ” 45  сподели за „ Марица ” Велиана Пеева, възмутена, че касиерката е отказала да издаде карти на двете й деца с претекст, че нямали нови училищен карти. 

Веселина Топалова, която управлява продажбата на карти във компания „ Автобусни транспорти Пловдив ” ЕООД, съобщи, че прецизно съблюдават наредбите на Община Пловдив, които изискват наложително показване на заверена ученическа карта за настоящата образователна година. " Служителката е спазила заповедта на кмета ", акцентира Топалова. 

Представяме и двете отзиви. 

„ Искам да изкажа възмущението си от държанието на служителката Василка Димитрова Иванова, касиер към „ Автобусни транспорти Пловдив ” ЕООД.

На 28.9.2022г.,  посетих Гише за издаване на преференциални карти за градски превоз на бул. ”Шести Септември ” №45. Имам двама ученика, които пътуват всекидневно до учебното заведение, в което учат.  За задачата излязох по-рано от работа, взех децата от къщи, дружно с нужните документи и в 16,00 часа бяхме на гореспоменатото място. Имаше огромна опашка, възпитаници и възрастни хора, които почтително чакаха реда си. Госпожа Василка Димитрова Иванова работеше сама. И до момента в който чакахме да ни пристигна редът, виждахме че половината от хората ги връщаше и не им издаваше карти, като всякога се разразяваше скандал. Но защо става въпрос, не знаехме, тъй като опашката за очакване беше на открито.

Дойде и нашия ред. Влязохме с децата и представихме следните документи:

-Актуални фотоси на децата;

-Актуално Уверение от учебно заведение, че децата  са записани като възпитаници за образователната 2022/2023г., дневна форма на образование.

-Ученически персонални карти, подписани и подпечатани, със фотография, за миналата образователна година 2021/2022г.;

Децата са под 14г. и нямат Лични Документи към момента. Единственият документ, който потвърждава, че упоменатите в уверението деца са тези, които повеждам, е Ученическата карта. В ученическата карта има фотография на детето,  трите имена, адрес и телефон, подписани и подпечатани от Директора на учебното заведение.  В началото на образователната година, дни след откриването и е обикновено към момента да не са раздадени, подписани и подпечатани новите Ученически карти. За това ние представихме единствените все още, с които разполагаме.

И тук стартира абсурдът. Служителката Василка Димитрова Иванова изрично отхвърли да издаде карти за пътешестване на децата ми, до момента в който не показват нови персонални карти. Колкото и да се пробвах да я убедя, че децата имат увещание, че са възпитаници в гр. Пловдив през актуалната образователна година 2022/2023, за което има настоящо увещание. Ученическите карти удостоверяват, че тъкмо тези деца са пред нея, за издаване на карти…, тя отхвърляше. Свърза се с някого по телефона, който показа като Началника си и му изясни обстановката.Поисках да беседвам и аз с индивида. Оказа се жена и повтаряше думите на служителката за безапелационен отвод.

И по този начин, след пикантен скандал, в който служителката се държеше жестоко и надменно, говореше ми на „ ти ” и ми съобщи, че „ не стига че ни издавала карти с понижение, ами сме имали и искания ”… Що за отношение!? След като сме нямали ученическа карта, да сме показали бележник на ученика. В кой век живее тази служителка? Наясно ли е, че от години към този момент не съществува училищен бележник на хартия? Докога ще поносим чиновници на които не им се работи, в пенсионна или предпенсионна възраст, работещи постепенно и мудно, да търсят метод да разкарват и размотават хората?! Къде би могло да има машинация в нашия случай, та отхвърлиха картите на децата?! ”, разяснява възмутено майката на двамата възпитаници. 

Тя добавя, че на друго гише я посрещнали усмихнати чиновници на същата компания и издали без проблем карти за двамата възпитаници.

Веселина Топалова, началник към компания " Автобусни транспорти ", сподели, че е осведомена със случая и че безапелационното й мнение е, че служителката вярно е отказала да издаде преференциални карти на двама възпитаници.

„ Спазваме разпоредбите, одобрени със заповед на кмета на община Пловдив № 140 А -2872 от 31.10.2014 година В заповедта категорично се показва, че възпитаник би трябвало да показа увещание от образователното заведение и ученическа карта със фотография, издадена за настоящата образователна година, в съответния случай за 2022 – 2023 година Работим според инструкции на общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ". Документите се показват, с цел да избегнем случаи на злоупотреби, които не са малко в градския превоз в Пловдив ”, разяснява Веселина Топалова. 

Тя добави, че при издаването на преференциални карти за възпитаници за септември са били правени взаимни отстъпки, като признавали ученическите карти за миналата образователна година. " Тогава към момента не бяха издадени нови училищен карти. Сега се продават преференциални транспортни документи за октомври и считаме, че всички възпитаници към този момент имат училищен карти за тази образователна година ", обясни  Веселина Топалова. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР