Скандал между Георги Харизанов и Иво Инджов се заформи в

...
Скандал между Георги Харизанов и Иво Инджов се заформи в
Коментари Харесай

Спор в ефира: какво като Борисов спи по анцуг?

Скандал сред Георги Харизанов и Иво Инджов се заформи в студиото на Нова тв. Повод за него стана въпрос от водещия Виктор Николаев дали ГЕРБ се опасяват от нови следствия.

" Не ми наподобяват обезпокоени или уплашени “, отговори Георги Харизанов. Но бе пресечен от Иво Инджов, който сподели „ Вашият водач спи по спортен екип “.
Харизанов обаче го парира: Г-н Инджов какво, по-дяволите, значи това? Какво като спи по спортен екип, какъв извод би трябвало да си създадем политически? Тъй като едва ме интересува мъже в какви облекла спят нощно време и избирам да останем на политическия терен. Дали се опасяват, всеки, който има учредения, дано се опасява и няма никакъв проблем проверките да продължат - дано ", сподели Харизанов.

На какво се дължи безапелационната победа на Румен Радев? Защо множеството българи не упражниха правото си на глас? И ще излезе ли страната от политическата рецесия?

На тези въпроси пробваха да отговорят в ефира на „ Здравей, България” Георги Харизанов от Института за дясна политика, политологът доцент Иво Инджов и журналистът Явор Дачков.

„ Преди 5 години Радев завоюва с анти-ГЕРБ изразителност. Тоест, хората, които гласоподаваха за него, гласоподаваха за махането на ГЕРБ. В последна сметка той съумя. ГЕРБ и Движение за права и свободи са отстранени от властта. Оттук нататък, съгласно мен, следва държавно управление към Кирил Петков и Асен Василев, в топла връзка с президентството. Едно ръководство, което ще се радва в първите дни на общо удовлетворение. Друг е въпросът по какъв начин Радев реализира тези неща и каква е намесата на американското посолство, което мен персонално ме тревожи”, сподели Дачков.

„ Нищо сходно. Тъкмо националният митинг, почнал през лятото, катализира тези промени, които бяха финализирани в този момент. Ние имахме една доста дълга политическа година, която стартира с митингите против Борисов и Гешев, които бяха напълно цивилен. Ние в България доста обичаме, когато политиците или жителите нещо свършат, да си го обясняваме със подмолни фактори. Нищо сходно няма. Надали посолството е водещ фактор”, отвърна доцент Инджов.

Според него това е единствено епизод от „ войната сред Радев и Борисов”. Той е на мнение, че окончателните промени ще има чак през есента на 2023 година Според Харизанов обаче ще се случи точно това, което е показал Дачков.

„ Според мен „ Продължаваме Промяната”, носени на крилете на тази протестърска изразителност, ще имат диспропорционална тежест и при сформиране на държавно управление, и при ръководеното му. Защото всеки от по-малки играчи, който предяви искания в процеса, мигновено ще бъде посочен с пръст като човек, който стопира смяната и работи за мафията. Тази страст и тези клишета ще продължат дълго време да препятстват оправянето на каквото и да било друго от начертаното от Политическа партия. Партията ще се окаже в учудваща, даже и за тях, мощна позиция”, разяснява Харизанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР