Скандал избухна в парламента, след като мнозинството отхвърли искането на

...
Скандал избухна в парламента, след като мнозинството отхвърли искането на
Коментари Харесай

Скандал избухна в парламента заради искане на БСП премиерът да бъде изслушан

Скандал избухна в Народното събрание, откакто болшинството отхвърли настояването на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан поради негово изявление. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев изгони от залата водача на левицата Корнелия Нинова и депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев. От ляво желаеха оставката на парламентарния началник. Движение за права и свободи пък упрекнаха ГЕРБ, че ползват двойни стандарти. Управляващите опазиха Главчев и обявиха, че Българска социалистическа партия съзнателно предизвика напрежение.

Словесната битка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия стартира с настояването Борисов да изясни думите си от неделя.
Драгомир Стойнев, Българска социалистическа партия за България: Какво има поради, че в Парламента не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, които са купували гласове и то от пандизчии.
ГЕРБ дефинираха като неприемливо да викат премиера поради обстоятелства, оповестени и в уеб страниците на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
Данаил Кирилов, ГЕРБ: Арестуваха брат на народен представител от Българска социалистическа партия в Русе. Илия Стоилов - брат на депутата Георги Стоилов. Разследването е за проведена незаконна група за рекет и опиати. По отношение на Манол Генов - провел предлагането и даването на имотна полза парична сума по 25 лв. за глас. Не съм сигурен дали 80 % от българите могат да четат или не могат да четат, по тази причина прочетох.
Страстите се разгорещиха, откакто Корнелия Нинова нападна ГЕРБ, че оправдават изявлението на премиера.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Нямате ли достолепие на народни представители, които същият този човек е наричал безделници? Димитър Главчев, ръководител на Народно събрание: Г-жо Нинова, в предходното съвещание ви предизвестих, че ще приложа прецизно условията на правилника за организацията и активността на Народното събрание. Моля да си подбирате изразите. Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Не го позволявайте български министър-председател тотално да разрушава институциите в България. Димитър Главчев, ръководител на Народно събрание: Г-жо Нинова, лишавам ви думата и на съображение член 162 ал.1 ви премахвам от съвещанието. Г-н Кутев, премахвам ви за 2 съвещания! Квесторите, апелирам да въведете ред в залата! Категорично не може да говорите каквото желаете! Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Оставка желаеме! Димитър Главчев, ръководител на Народно събрание: Има метод да поискате оставка! Напуснете трибуната и залата! Не сте на пленум на Българска социалистическа партия.
Заседанието беше прекратено за усмиряване на ситуацията. Българска социалистическа партия напуснаха залата. ГЕРБ направиха крачка обратно и бяха подготвени да анулират наказванията на Нинова и Кутев, в случай че от ляво внесат такова искане.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Всички ние би трябвало да участваме в понижаване на това напрежение, което съзнателно беше основано и се предизвика доста ловко от страна на Българска социалистическа партия. Жельо Бойчев, Българска социалистическа партия за България: ПГ на Българска социалистическа партия стартира подписка по искане оставката на ръководителя на Народното събрание. Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи: Демокрацията е в рецесия. Институцията ръководител на Народното събрание липсва в парламентарната ни република. Г-н Главчев през днешния ден се опита да го удостовери.
ГЕРБ поддържаха парламентарния началник.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: господин Главчев се оправя доста добре и нямаме никакви учредения да променяме позицията си за неговата неотстъпчивост, която има като ръководител на Народното събрание.
Заради абсурда и две поименни инспекции, Народното събрание загуби 2 часа пленарно време. След което работата продължи без Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР