Сивият сектор в горивата е над 30%. Това заяви Валентин

...
Сивият сектор в горивата е над 30%. Това заяви Валентин
Коментари Харесай

Валентин Златев: Над 30% е сивият сектор в горивата


Сивият бранш в горивата е над 30%. Това съобщи Валентин Златев, общоприет шеф на ЛУКОЙЛ-България ЕООД.

Министерството на финансите рапортува за 30% сив бранш в горивата, само че аз мисля, че той е малко по-висок, разяснява той.

„ В момента пазарът на горива се контролира от 14 закона. За последните 5 години Законът за акцизите в частта за горивата е променян 17 пъти. При този цялостен безпорядък на законодателни постановки е естествено, че се основава малка врата, при която могат да бъдат заобикаляни законите. Най-яркият образец бе с акцизните и митническите хранилища. Законът за акцизи споделя всички акцизни горива в акцизните хранилища, Законът за митниците споделя – да има и едни други митнически хранилища, където няма потребност да слагате никакви принадлежности. Надявам се всичко това да бъде изчистено “, сподели Златев.

Според него би трябвало да има регистрационен режим, както е на всички места в Европа.

„ Ние сме може би най-проверяваната компания “ , акцентира Златев в отговор на въпрос дали „ Лукойл “ съблюдава всички правила и дали работи по законите на България, съобщи БГНЕС.
„ Само по времето на господин Танов, когато беше шеф на „ Митниците “, имахме 7 цялостни митнически проверки. На всеки две години организацията по приходите прави цялостна проверка и в рафинерията, и при нас. Това несъмнено не важи за някои хора, които към този момент са политици. Това към този момент самичък го казвал и в никакъв случай не се отхвърлям от думите си. Нямат нито една инспекция – нито финансова, нито митническа “, сподели Златев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР