Сивата зимна и тягостна обстановка, липсата на слънчеви лъчи, дефицитът

...
Сивата зимна и тягостна обстановка, липсата на слънчеви лъчи, дефицитът
Коментари Харесай

Домашният любимец – естествен антидепресант през зимата и как ни лекува той

Сивата зимна и тягостна конюнктура, неналичието на слънчеви лъчи, дефицитът на благоприятни условия за превозване на време навън, понижената консумация на плодове и зеленчуци вършат сегашния сезон рисков за демонстрация на меланхолия. Депресията пробужда възприятие за потиснатост, горест, обезсърчение, свързваме я даже със суицидни мисли. Това прави своевременната реакция при меланхолия основна.

При меланхолия може да се постанова лекарска консултация и банкет на лекарства. Преди да посетите психиатър и да се снабдите с хапчета за благополучие, пробвайте по-нестандартен метод да се справите с депресията – домакински любим. Пухкавите животинки вкъщи потвърдено оказват положително въздействие върху психическото и физическото ни здраве.
Емоционалните изгоди от домашните любимци за децата
Често се случва домашните любимци да влязат в ролята на родители, като образоват децата на нови умения, грижат се за тях и даже ги възпи...
Прочети повече
Как котката лекува меланхолия?

Котката успокоява тялото, душата и мозъка с монотонното си мъркане. Тя редуцира кръвното налягане на стопаните си и подкрепя поддържане на естествен сърдечен темп. Забавлението и любовта, които идват дружно с мъркащата топчица в живота ви, поддържат имунната ви система здрава, върша ви по-щастливи и по-жизнени, а това е значимо за устойчивостта на депресии.

Коте, което сте позволили в спалнята си, има навика да спи в леглото ви. Ако котката спи над главата ви, тя освен успокоява душата ви и обезпечава менталното ви здраве, само че ви и пази – бди над съня ви. Не са редки случаите, в които котки избавят притежателите си от пожар или естествено злополучие, будейки ги от сън.

Котките са превъзходен теляк. Те усещат болното място или мястото, където усещаме дискомфорт, и ни мачкат с меките си лапички, затопляйки го и облекчавайки отмалялост и болежка.

В Япония са разкрили натурален способ за облекчение на напрежението при чиновниците и увеличение на работния им потенциал – котки в офиса.
Името на домашния ви любим демонстрира какви сте
Бела, Гарфилд, Снежко, Феликс - има толкоз имена, с които да кръстите домашния си любим. Изборът на име за обичаното създание е трудн...
Прочети повече
Как ни лекува кучето?

Освен че е единствената причина да се движим рано заран даже при минусови температури, сняг и лед, с цел да го разходим, то ни държи в кондиция, успокоява ни и ни доставя благополучие. Чрез уговорката към разходка кучето ни оказва помощ да поддържаме форма и да сътворяваме обществени контакти. Специални породи кучета или подготвени особено за задачата космести другари могат да вършат доста повече за своите стопани – да оказват помощ в ежедневните задания на хора с увреждания.

И тук не приказваме единствено за кучета водачи на слепи, само че за тези, които могат да предупредят притежателя си, измъчен от епилепсия или диабет, за иден припадък, което е изключително значимо за хора, живеещи сами, с цел да взимат ограничения или потърсят помощ, както и за тези кучета, подготвени да оказват помощ на деца с аутизъм, диабет или хранителни алергии. Кучетата могат да извикат помощ, реагират на противопожарни аларми, звънци. За хората с двигателни дефицити кучето може да е пръв асистент в ежедневните действия – обличане, обуване, пране, простиране, тоалет и други. Пухкавите другари усещат освен заплахите към нас и ни пазят, само че могат да подобрят качеството ни на живот, здравословното ни положение или безусловно да спасят живота ни.

Изследвания са потвърдили, че грижите за куче ускоряват производството на окситоцин, хормонът на любовта, както и производството на ендорфини – естествени антидепресанти.

Кой е твоят избор за натурален антидепресант – куче или котка?
Как се отразява домашният любим на фамилията?
Години наред продължава един спор измежду обществото - дали е редно децата да живеят в къщи с животно? Положителните аргументи, заради кои...
Прочети повече
 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР