Ситуацията в Украйна след руската инвазия продължава да бъде критична

...
Ситуацията в Украйна след руската инвазия продължава да бъде критична
Коментари Харесай

Героят Стаховски: Надявам се, че ще успея отново да видя съпругата и децата си

Ситуацията в Украйна след съветската инвазия продължава да бъде сериозна и към този момент девети ден не престават сраженията в най-големите украински градове, а броят жертви, както военни, по този начин и цивилни жители, не стопира да пораства. Мнозина тенисисти от всички краища на света показаха своята безапелационна позиция срещу войната, само че един измежду тях се отличава, а точно Сергей Стаховски.

36-годишният украинец завоюва уважението на всички, откакто преди седмица разкри, че се е записал в запасите на армията и ще се бори за родината си, откакто единствено преди дни той беше на отмора в Дубай със своята брачна половинка и децата им. Наскоро той даде изявление, в което описа какъв брой мъчно е било да напусне фамилията си, с цел да иде на фронта.

" Беше извънредно тежко решение. Имам брачна половинка и три деца, които боготворя. Трябваше да им кажа, че баща си потегля и не знае по кое време ще се върне. Не им обяснихме къде отивам, само че допускам, че те скоро ще схванат.

Ако бях останал у дома, щях да се усещам отговорен поради това, че не съм се върнал в Украйна, с цел да оказа помощ, а в този момент съм тук и изпитвам виновност, че изоставих фамилията си. Разбира се, брачната половинка ми беше гневна. Тя схваща какъв е моят претекст, само че за нея това бе изменничество. Напълно разбирам за какво се усеща по този метод. Надявам се, че един ден ще съумея да я видя още веднъж и да ѝ се извиня ", споделя украинецът.

Two ways to be a hero, three weeks apart.
Incredible bravery from the tennis player Sergiy Stakhovsky.
Beyond words.
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР