Ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има .

...
Ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има .
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Ситуацията е сериозна, пандемията не е отминала

Ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има. Нека не си мислят хората, че пандемията е отминала, появяват се нови и нови разновидности. В България над 70% от пробите са позитивни за новия английски вид.
Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов на брифинг в Кюстендил.
 Бойко Борисов заприказва за връщане на ограниченията Бойко Борисов заприказва за връщане на ограниченията
Трябва да уверим българското общество, че следим обстановката 24 часа в денонощието, тъй като пандемията в света върви на цялостни оборот...
По думите му са подхванати всички нужни ограничения, а на идващите от зони с висока заболеваемост ще се постанова карантина без значение от резултата от PCR теста.
" Имаме терзания за всички в България, които се връщат от Африка. Ще предприемем всичко, което е належащо, в това число и карантина на завръщащите се ", сподели министърът.
" Недостиг на ваксини има в целия свят. За голямо наше страдание компаниите производители не извършват договореностите по избрания график. През маррг чакаме да дойдат 500 хиляди дози ваксина. Ако това се случи и в случай че успеем да ги използван, ще имаме 700 000 имунизирани и до края на лятото ", съобщи още Костадин Ангелов.
На въпрос, обвързван с парламентарните избори, Костадинов уточни, че те " ще преминат на датата, избрана от президента ". " Клетвата е да се управлявам от интересит ена народа и ще я съблюдавам до края ", акцентира Ангелов във връзка присъединяване му като министър в срещите с районни здравни шефове.
 Проф. Ангелов: Обсъждаме стягане на ограничения в областите със заболеваемост над 300 на 100 000 души Проф. Ангелов: Обсъждаме стягане на ограничения в областите със заболеваемост над 300 на 100 000 души
Ситуацията с COVID-19 в страната е под надзор. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с шефовете на 28-те...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР