Ситуацията в пазарджишката болница се усложнява – всички легла за

...
Ситуацията в пазарджишката болница се усложнява – всички легла за
Коментари Харесай

Сложна ситуация в болницата в Пазарджик – няма места за пациенти с коронавирус

Ситуацията в пазарджишката болница се усложнява – всички кревати за пациенти с ковид към този момент са запълнени. Обстановката там стартира да припомня на обстановката през ноември, когато COVID-19 пациентите бяха толкоз доста, че чакаха пред незабавното поделение някой да бъде изписан някой и те да бъдат признати на негово място, напомня Българска национална телевизия.

" Има повишаване на приема на пациенти с COVID-19, по тази причина преди десетина дни е възобновен приемът на пациенти с COVID-19 в двете вътрешни отделения дружно с инфекциозно поделение. Има самостоятелен натоварен бранш с 12 интензивни кревати отвън чистия карит, където се одобряват най-тежките случаи. Отделно от това има триаж в урологията, където се разпределят и пациентите изчакват да излезе към този момент доказаният PCR тест от Националната референтна лаборатория в София, след което се одобряват в съответните отделения ", изясни пред националната телевизия шефът на болничното заведение доктор Красимир Темнилов.

" В момента има настанени 102-ма пациенти с ковид и е останало едно свободно легло. Очаква се да се изпишат пациенти, с цел да се освободят към 5-6 кревати за деня, само че това е в случай че няма напор ", посочи шефът.

През последното денонощие през болничното заведение са минали 50 пациенти, от които 11 са с ковид и са приети в болница.

Местният противоепидемичен щаб ще заседава през днешния ден в 13.00 часа. Тогава ще стане ясно дали в региона ще има нови, по-строги противоепидемични ограничения мерки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР