Ситуацията в Оренбург остава критична“ след наводненията, а нивото на

...
Ситуацията в Оренбург остава критична“ след наводненията, а нивото на
Коментари Харесай

Ситуацията в руския град Оренбург остава критична след наводненията

Ситуацията в Оренбург остава „ сериозна “ след наводненията, а равнището на водата ще продължи да се покачва в идващите дни, съобщи кметът на съветския град Сеергей Салмин, представен от ТАСС.

„ Към днешна дата, 7 април, ситуацията с наводненията остава сериозно. Водата не стопира да приижда и в идващите дни нивото ѝ ще се повиши още “, написа той в обществената мрежа „ Телеграм “.

Кметът добави, че в регионите под вода ще продължат спиранията на електроподаването. " Ако това се случи, неотложно се евакуирайте. Вземете със себе си документи, полезности и напуснете дома си ", прикани Салмин.

Оренбургска област в планината Урал, дружно с други прилежащи съветски области и елементи от прилежащ Казахстан бяха залети от огромни наводнения по поречието на река Урал през последните дни, което стана повода за евакуация на минимум 2000 души, отбелязва Ройтерс.

„ Ситуацията (продължава да) се развива, тя е комплицирана “, призна и заместник-министърът на изключителните обстановки Иля Денисов пред осведомителната организация РИА Новости, представена от Франс прес.

В петък скъсването на язовирна стена в Орск, доста покрай границата с Казахстан, провокира повишаване на равнището на водата в комбиниране с топенето на снега в планината, което е особено за това време на годината в доста съветски райони, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР