Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата.

...
Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата.
Коментари Харесай

Атанасова: Единственият изход са предсрочни избори и правителство, формирано зад ценности

Ситуацията, в която се намираме, е извънредно сложна за страната. Единственият излаз са предварителни парламентарни избори и държавно управление, образувано зад полезности. Това съобщи в Русе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите й е предстоящо и разумно президентът Румен Радев да връчи мандат на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление. Според Атанасова това болшинство, което би се формирало вероятно в 47-ото Народно заседание, не би дало сполучливата формула за непоклатимост.

" Не намирам за допустимо тези четири обединения да съумеят да консолидират такава парламентарна поддръжка, че да ръководят дружно. Отделно, актуалните бъдещи съдружни сътрудници не желаят да създадат държавно управление. В продължение на повече от две седмици те поставяха между тях разграничителни линии ", изясни Атанасова.

Според нея Българска социалистическа партия няма да предложат претендент за министър-председател. " Те ясно си дават сметка в какво положение се намира страната - за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската национална банка, за неналичието на дълготрайни контракти за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Считам, че се движим все по-ускорено към предварителни парламентарни избори ", сподели Атанасова.

По думите й съгласно ГЕРБ-СДС, както и съгласно другите опозиционни партии в Народното събрание, няма потребност да се губи време, а вероятно при започване на октомври тази година да се проведат предварителни избори.

Атанасова разяснява, че ГЕРБ в никакъв случай не е сядала на маса за договаряния за власт с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. " Ако се стигне до гласоподаване в Народното събрание на държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, нашата парламентарна група ще бъде единна, ще бъде в Народното събрание и няма да поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия ", съобщи Атанасова.

По думите й " изчегъртването на ГЕРБ в продължение на повече от две години е несполучливо ", като това се е потвърдило с успехите на партията на частичните локални избори. Според нея и днешните социологически проучвания демонстрират, че ГЕРБ е в кондиция.

" На ГЕРБ имат вяра най-вече от българските жители. ГЕРБ би била първа политическа мощ. Досега ГЕРБ се е справяла доста пъти с разнообразни рецесии в страната. Убедени сме, че в случай че се търсят няколко вероятни метода за взаимоотношение и търсене на консенсус, те би трябвало да минат през полезности, през цели за страната и за нейните жители, през отговорност, непоклатимост и екип, който има опит, може да взима решения и да ги отстоява ", изясни Атанасова.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР