Ситуацията в Израел остава изключително напрегната.Съветваме българските граждани да се

...
Ситуацията в Израел остава изключително напрегната.Съветваме българските граждани да се
Коментари Харесай

МВнР: Ситуацията в Израел остава изключително напрегната

Ситуацията в Израел остава извънредно напрегната.Съветваме българските жители да се въздържат от пътувания в Израел, оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Министерство на външните работи приканва българските жители да се записват в посолството, без значение дали желаят да изоставен Израел.

Посолството на България в Тел Авив актуализира всекидневно база данни с имената на българските жители, които търсят метод да изоставен Израел.

“За момента няма плануван полет, който българската страна да изпрати особено за извеждане на български жители от Израел. В тази връзка, съветваме сънародниците ни, които желаят да изоставен страната, да потърсят опция да създадат това посредством комерсиалните полети, които не престават да оперират от летище Бен Гурион до разнообразни точки в Европа, в това число България. Към момента Израел може да бъде изоставен и посредством пристанището в Хайфа, осведомят от Министерство на външните работи.

От външното ни министерство насочат молба към жителите да запазят успокоение и правилно да осведомят за статуса си в Израел.

Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив са разполагаем при потребност от в допълнение подпомагане.

Имаме подготвеност за още евакуационни полети от Израел. Това сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков.

“Ние сме подготвени във всеки един миг, когато се наложи, да осъществим изключителни полети и да помогнем на всеки един, който желае да се прибере назад в България. Процесите по осъществяване на полета са в връзка и синхрон с Министерството на външните работи. Има строго избрани правила, в това число от Европейската комисия “, изясни транспортният министър.

Той разясни, че сега няма оповестена евакуация на европейски жители от Израел. Затова ние оказваме помощ на хората, които са отишли там краткосрочно и нямат опция да се приберат. Причината е, че някои от самолетните компании не извършват полетите си.

Гражданите, които имат непрекъснато престояване в Израел, си остават там, тъй като няма такава обстановка на евакуация на всички жители, уточни Гвоздейков.

Още 60 българи се върнаха от Израел. Това стана с полет, който кацна малко преди 13:00 часа през днешния ден.

Сред сполучливо изведените от страната са 29 туристи, фамилии с дребни деца и жители, намиращи се в изключително рискови зони, филантропични случаи.

Всички декларирали се все още краткосрочно пребиваващи в Израел български жители, както и няколко филантропични проблема ще бъдат обхванати.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР