Ситуацията в Ивицата Газа - след края на споразумението между

...
Ситуацията в Ивицата Газа - след края на споразумението между
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по стотици цели и нареди евакуация в части от Ивицата Газа

Ситуацията в Ивицата Газа - след края на съглашението сред Израел и „ Хамас ”, не престават опасенията, че боевете ще се разраснат и до южната част на анклава. Представители на израелската войска обявиха, че трансформират посоката на военните дейности, защото подозирали, че водачите на „ Хамас ” се крият измежду евакуираните локални. В южния Хан Юнис поданици обявиха, че през нощта са били подложени на най-тежките бомбардировки от началото на войната. Макар че след края на примирието, доставките на хранителни запаси и горива към анклава не престават, те въпреки всичко са прекомерно незадоволителни и множеството лечебни заведения стопираха работа, като се употребяват единствено за скривалище.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1173
“Никога повече няма да видя приятелите си. Дават ни да играем единствено с пясък, вместо с играчки. Вече не вървим на учебно заведение. Когато бях в учебно заведение, играех и учех с приятелите си. Но в този момент това няма по какъв начин да стане. Постоянно пътуваме нанякъде и се местим ”, споделя дребната Гани.

„ Ситуацията тук в действителност е извънредно сложна и дори непоносима. Всеки ден изтеглят доста хора,постоянно ни споделят накъде да тръгваме. Заболяванията тук обаче се усилват, а даже множеството от децата нямат опция да бъдат лекувани. Изтощени сме от всичко - непрекъснатите дажби на храна и вода. Животът ни тук е в действителност доста, доста сложен ”, споделя  Йамен Шабир, съобщи Нова телевизия.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР