Ситуацията в Айова, която попречи на Демократическата партия да бъде

...
Ситуацията в Айова, която попречи на Демократическата партия да бъде
Коментари Харесай

Пийт Бутиджидж води в надпреварата за кандидат-президент на Демократите

Ситуацията в Айова, която попречи на Демократическата партия да бъде в положение да заяви резултатите от гласуването на партийните събрания, е "неприемлива ".

Това съобщи ръководителят на Демократическата партия в Айова Трой Прайс на конференция, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА. Той сподели, че казусът се дължи на "грешка в кодирането " на мобилното приложение, основано за обобщаване на резултатите. Прайс акцентира, че резултатите са проследими и на хартия. При появяването на първите резултати са били видяни нередности, които са принудили формалните лица да се забавят със съобщаването на информацията.

Бърни Сандърс разгласи, че той води в конкуренцията за кандидат-президент на Демократите

Председателят на Демократическата партия в Айова уточни, че първите оповестени резултати са от 62 % от изборните секции. "Ние знаем, че тези данни са точни ", добави той. Според частичните резултати Пийт Бутиджидж, някогашен кмет на град Саут Бенд в щата Индиана, излиза отпред в гласуването с 26,9 %, следван от сенатора Бърни Сандърс с 25,1 %. Сенаторката Елизабет Уорън е трета с 18,3 на 100, а на четвърто място е някогашният вицепрезидент Джо Байдън с 15,6 %, заяви още ДПА, като се базира на СиЕнЕн.

Демократите обикалят щата Айова за президентските избори

Бутиджидж дефинира резултата като "феноменален ", като се има поради обстоятелството, че е стартирал акцията си без да е изключително прочут, добавя АП. Междувременно Демократическата партия в Невада разгласи, че няма да употребява мобилното приложение, което докара до забавянето в Айова, за партийните гласувания в Невада на 22 февруари, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР