Ситуацията снощи си я създадохме сами. Без проблем влязохме в

...
Ситуацията снощи си я създадохме сами. Без проблем влязохме в
Коментари Харесай

Шефът на петролната асоциация: Цената от 3 лева на литър не е масова и обективно проявена

" Ситуацията нощес си я създадохме сами. Без проблем влязохме в обстановка без аналог в последните, може би, 15 години. Според клюки и предадено по организация „ Една жена сподели “ популацията стартира да зарежда истерично ", сподели пред БНР ръководителят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев.

В сряда вечерта пред редица бензиностанции се извиха дълги опашки поради предстоящо повишение на цените на горивата. Това накара да се опита да успокои хората. " Без никаква причина сега се всява суматоха за горивата! Един танкер разтовари през днешния ден, чакат се още два танкера за разтоварване в Лукойл. Гориво има и няма никакъв късмет да спре или да свърши! ", увери министър председателят Кирил Петков в сряда вечерта.

Читател на Mediapool заяви, че чиновници на бензиностанциите са казвали на клиенти да зареждат през вчерашния ден, тъй като през днешния ден следва повдигане на цените, които фактически се покачват и денем в четвъртък.

По думите на шефа на петролната асоциация през вчерашния ден за няколко часа са били продадени горива, колкото се продават от една бензиностанция за седмица.

Цената от 3 лв. не е всеобща и обективно проявена, както се тиражираше в някои уеб сайтове, безапелационен е Живодар Терзиев, който даде образци от обиколени от него обекти в Стара Загора.

" Цените са стабилно под 3 лв.. Да, има 2.70-2.80, има цени покрай 2.90, само че никога цената от 3 лв. не е всеобща ", сподели той.

Пеша няма да вървим, увери Живодар Терзиев.

" Рафинерията е натоварена предостатъчно добре. Производството върви. Складовете са цялостни. "

По-големите хранилища в страната през днешния ден ще отворят изключително, посочи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация и прикани да се внимава с презапасяването поради пожарната сигурност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР