Ситуацията с така наречената дълбока фалшификация (Deepfakе) е особено сериозна,

...
Ситуацията с така наречената дълбока фалшификация (Deepfakе) е особено сериозна,
Коментари Харесай

Измамници точат чужди сметки чрез изкуствен интелект

Ситуацията с по този начин наречената „ дълбока имитация ” (Deepfakе) е изключително сериозна, защото разрешава финансови измами, отбелязва Военновъздушни сили. Досега „ най-актуалният ” метод за лъжливо навлизане в непозната банкова сметка беше потреблението на открадната идентичност. Но с развиването на генеративния ИИ, който имитира външността и гласа на човек, измамниците откриха високотехнолотичен метод да се възползват от банкови сметки на нищо неподозиращите им титуляри.

Последен образец е прехвърлянето на Евро 23 милиона от сметка на компания в Хонконг, извърщено според видеонареждане от основан посредством ИИ облик и глас на финансовия шеф на компанията. Според хонконгската полиция, служителят, направил прехвърлянето, е вярвал, че беседва с същинския финансов шеф на компанията. Измамата била разкрита едвам когато служителят по-късно ревизирал превода в централния офис на компанията.

Все повече полицейски отчети оповестяват за подправени позвънявания от другари и родственици, които молят за финансова помощ. Тъй като звучат „ същински ” и нормално не желаят огромни суми, доста хора се подвеждат. Съветът на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР