Ситуацията с коронавируса в страната е под контрол. Това заяви

...
Ситуацията с коронавируса в страната е под контрол. Това заяви
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Мюсюлманите да пазят дистанция и да носят маски

Ситуацията с ковид в страната е под надзор. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който посети Разлог и Благоевград, съобщи БГНЕС.
„ В Благоевградска област има нарастване на случаите на COVID-19, само че потенциалът на лечебните заведения разрешава да не се усеща сериозен напън върху здравната система. В МБАЛ-Благоевград има 33 лежащо заболели, 12 са в болница „ Пулс “, а 11 в тубдиспансера. Здравният министър благодари на щаба под управлението на регионалния шеф за положителната организация, не завижда на 90-те чиновници на РЗИ, които са извънредно натоварени в последните месеци, поради което им изрече персоналната си признателност “, сподели министър Ангелов след срещна с шефа на РЗИ-Благоевград доктор Калоян Калоянов и с шефа на МБАЛ-Благоевград доктор Огнян Митев.
„ МБАЛ ще поеме всички пациенти от региона, които имат потребност от реанимация, медицинските чиновници имат задоволително защитни средства, дезинфектанти, както и девет респиратори. Все още няма пациент, който да е закачен на подобен уред. При нужда ще бъдат доставени още респиратори “, добави здравният министър.
Той употребява случая да помоли всички мюсюлмани от региона, празнуващи Курбан-байрам, да не се прегръщат и целуват, а да съблюдават рекомендациите – да съблюдават отдалеченост, носят маски и мероприятия на закрито.
Ангелов добави, че в Благоевград има случай на 12 инфектирани музиканти след подготовки на закрито. Той сподели, че за общинските лечебни заведения ще бъдат разпределени 19 млн. лева до края на годината. Тъй като нарастването цените на клиничните пътеки от 1 август ще се усети най-вече в регионалните и академични лечебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР