Ситуацията с коронавируса в България е хаос и в трудни

...
Ситуацията с коронавируса в България е хаос и в трудни
Коментари Харесай

Мануела Малеева: Здравеопазването е в дупка. Оставени сме сами

Ситуацията с ковид в България е безпорядък и в сложни моменти – като намиране на кръвна плазма за тежкоболен да вземем за пример, хората са принудени да търсят помощ от другари и познати. Оставени сме да подвластен от дарителски акции.
Това съобщи пред bTV Мануела Малеева. В ефир тя описа от първо лице пътя, по който е предходна, с цел да подари кръвна плазма на нуждаещ се собствен непосредствен.

" Видях апела от околните му, че имат потребност от реконвалесцентна плазма. Видях кръвната група и знаех, че аз давам отговор, знаех че съм прекарала боледуването през лятото. Реших незабавно да отвръщам – той е в Силистра, аз бях във Варна и си споделих, че мога да отвръщам мигновено. Не знаех къде да отида и какво да направя. Обадих се на телефона в известието. Оттам имаше много телефони да схвана къде какво. В последна сметка разбрах, че има кръвен център, който е отворен безусловно от няколко дни във Варна. Отидох там. За страдание моята плазма не ставаше, тъй като към този момент нямах задоволително антитела “, описа Малеева.

Тя от своя страна също насочва апел за намиране на донори и в последна сметка " лекарството " е открито и доставено. Но в цялата обстановка настъпва блъсканица поради неяснотата какво тъкмо би трябвало да се направи.

" Ние толкоз не знаем какво се случва и кой какво прави в нашата блага страна, че даже си представяхме, че би трябвало да закараме тази плазма до Силистра. Обясниха ни, че има публични пътища ", описа още Малеева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР