Ситуацията с грипа ескалира. През последните седмици опашки от заразени

...
Ситуацията с грипа ескалира. През последните седмици опашки от заразени
Коментари Харесай

Ситуацията с грипа ескалира. Опашки от заразени окопират лекарските кабинети

Ситуацията с грипа ескалира. През последните седмици опашки от инфектирани с остри респираторни болести се извиха пред лекарските кабинети в цялата страна. Както SafeNews към този момент ви осведоми в Смолян, Пловдив и Габрово оповестиха грипна зараза.  А Пазарджик е на път да последва образеца им.

Според публични данни София е към момента надалеч от грипна зараза, само че лекари настояват, че заболелите в столицата са надалеч повече от публично оповестените. Причината за това е, че доста от инфектираните не стигат до кабинетите и се лекуват сами.

За да разберем какви са признаците на грипа, по какъв начин протича, какви са методите на лекуване и по какъв начин да се предпазим, екипът на SafeNews беседва със експерта по вътрешни заболявания доктор Елена Дурева, от Медицински комплекс „ Доверие “.

 

„ В София през първите две седмици на януари са регистрирани 84 позитивни проби на 10000 население. Но това не са действителни резултати, тъй като множеството хора не се изследват. “ това съобщи доктор Дурева и добави, че през последните две седмици през кабинета и са минали доста хора с типичната симптоматика на грипа.

Специалистът разясни и какви са признаците на грип А.

„ Висока температура, над 39 градуса, главоболие, ставни и мускулни болки, болки в гърлото, настинка, изнемощялост и отмалялост. Това са главните признаци, само че с изключение на грипа има и други респираторни вируси, които протичат като простуда. Разликата е, че при тях температурата не е чак толкоз висока и признаците отминават за няколко дни.

Д-р Дурева показа още, че особено за грип А е, че стартира ненадейно. Тя добави също, че антибиотици би трябвало да се пият в краен случай. Когато стартират признаците е хубаво да се направи тест за грип и да се стартира с антивирусни препарати, които имат много добър резултат. Но не е изключено появяването на кашлица и болките в гърлото да отключат една спомагателна бактериална зараза, която да наложи и включването на антибиотик към лекуването.

Още здравни вести, както и изявленията с водещи експерти може да четете в категория „ Здраве„.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР