Ситуацията с големия пожар, който избухна вчера край атинското предградие

...
Ситуацията с големия пожар, който избухна вчера край атинското предградие
Коментари Харесай

Ситуацията с големия пожар край Атина се подобрява

Ситуацията с огромния пожар, който избухна през вчерашния ден край атинското предградие Ано Вула, се усъвършенства, заяви гръцката пожарна работа, представена от АНА-МПА.

Пожарът избухна от подстанция на гръцкия енергиен оператор в мъчно налична околност, а мощните ветрове го разпространиха бързо и поради гъстия пушек и заплахата за жилищните региони управляващите разпоредиха през вчерашния ден евакуация на селището Ано Вула. Жителите му са били настанени в близко учебно заведение.

Днес не престават да горят някои от огнищата на пожара, само че ветровете са отслабнали и пламъците утихват.

Гръцкият министър на климатичната рецесия и гражданската отбрана Христос Стилианидис сподели, че всички метеорологични прогнози демонстрират, че лятото ще бъде мъчно във връзка с горските пожари в цялото Източно Средиземноморие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Над 200 пожарникари и техническо съоръжение ще бъдат изпратени в Гърция по механизма на Европейския съюз за гражданска отбрана по време на летния сезон, реши Европейската комисия през тази седмица.

Пожарникарите и оборудването ще бъдат координирани посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз и ще дойдат от България, Финландия, Франция, Германия, Норвегия и Румъния, с цел да поддържат гръцките противопожарни служби при положение на огромни горски пожари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР