Ситуацията с COVID-19 в страната е под контрол. Това заяви

...
Ситуацията с COVID-19 в страната е под контрол. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Обсъждаме затягане на мерки в областите със заболеваемост над 300 на 100 хил. души

Ситуацията с COVID-19 в страната е под надзор. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с шефовете на 28-те РЗИ-та в страната, Националният действен щаб и Националния имунизационен щаб.

По думите му са обсъждани нови ограничения за ограничение на болестта.



„ Има области, в които заболеваемостта е над 300 на 100 хиляди души и ние обявихме преди няколко седмици, че това е границата, само че има области, които са надалеч от цифрата 300. В областите, които са над 300 – сътрудниците предложиха редица ограничения, които следва да бъдат разисквани и аз да ги предложа за разглеждане на българското държавно управление “, изясни проф. Ангелов.

Става въпрос за осем области, измежду тях са Кюстендил, Бургас, София-град, Шумен. Сред обсъжданите ограничения са:
носене на маски на открито;въвеждане на вечерен час за нощните заведения;онлайн обучение;ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите;задължителна карантина на влизащите у нас от рискови държави;
По думите му ограниченията мъчно могат да бъдат унифицирани, тъй като заболеваемостта в градовете е друга. Той добави, че задачата е да се задържи епидемията под надзор. Здравният министър напомни, че над 70% от новите случаи у нас са на английския вид на болестта.

„ Изборите ще бъдат извършени в безвредна среда с всички написани противоепидемични ограничения. Моля тази обстановка да не се употребява за политически цели и спекулации “, разяснява здравният министър.

Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР