Ситуацията около Бахмут остава сложна, но украинските сили осуетяват руските

...
Ситуацията около Бахмут остава сложна, но украинските сили осуетяват руските
Коментари Харесай

Украински генерал: Положението около Бахмут е сложно, но се държим

Ситуацията към Бахмут остава комплицирана, само че украинските сили осуетяват съветските опити да завладяват града, сподели през днешния ден командващият украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски, представен от Ройтерс.

" Ситуацията към Бахмут остава комплицирана ", написа Сирски в приложението " Телеграм " на украинския медиен боен център.

" Всички опити за завладяване на града се отблъскват с артилерийски огън, танкове и друга огнева мощност ", добави той.

Бойци на частната съветска военна компания " Вагнер " " атакуват от разнообразни страни, пробвайки се да пробият нашата защита и да напреднат към централните региони на града ", добави Сирски.

Той сподели, че се водят яростни боеве за контрола на центъра на Бахмут, цитира го и Франс прес.

От своя страна Евгений Пригожин, ръководителят на " Вагнер " съобщи през днешния ден: " Колкото повече се доближаваме до центъра, толкоз по-тежки са боевете ".
Половината наети от " Вагнер " пандизчии са убити в Украйна, счита английското разузнаване
Около половината от пандизчиите, вербувани от " Вагнер " и изпратени в Украйна, са починали. Пригожин е намерил нови канали за набиране на личен състав, само че това надали ще помогне на Русия, написа през днешния ден украинската осведомителна организация УНИАН, базирайки се на следващата разследваща сводка, оповестена от английското министерство на защитата.

Британското разузнаване допуска, че през последните седмици Пригожин е изгубил достъп до съветските затвори заради разногласия с управлението на съветското Министерство на защитата.

Отбелязва се, че по-късно Пригожин стартира да вербува наемници за частната си войска в спортни центрове и междинни учебни заведения. От началото на март " Вагнер " е основала екипи за набиране на личен състав в спортни центрове в минимум 40 места в Русия. В допълнение маскирани вербовчици също организират диалози за кариерно насочване в московските междинни учебни заведения, разпространявайки въпросници, наречени „ Изявление на младия боец “, с цел да съберат данни за контакт на заинтригуваните възпитаници.

През юли 2022 година Пригожин стартира интензивно да вербува пандизчии от съветски наказателни колонии за войната против Украйна. В подмяна на шест месеца присъединяване във войната Пригожин им даде обещание опрощение. Според разнообразни оценки към 40-50 хиляди вагнеровци са отишли ​​на фронта, с цел да се бият против Украйна. Но още преди началото на 2023 година въоръжените сили на Украйна са унищожили 77% от тях, написа УНИАН.

Според украинското разузнаване през последните седмици мащабът на вербуването във " Вагнер "  значително е намалял. Пригожин разгласи края на набора и изясни, че е бил лишен от тази опция заради съпротивата на съветското министерство на защитата.

По-късно стана известно, че Министерството на защитата на Руската федерация независимо набира пандизчии вместо " Вагнер ", напомня организацията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР