Ситуацията не е обичайна, но всеки кораб има корабен план

...
Ситуацията не е обичайна, но всеки кораб има корабен план
Коментари Харесай

Капитан Димитър Димитров: Всеки един кораб има план за сигурността


Ситуацията не е нормална, само че всеки транспортен съд има корабен проект за сигурността, а също и всеки оператор на транспортен съд, компанията има проект по сигурността, в които има написани дейности на екипажа. Това сподели пред БТВ капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.

По думите му най-важното е да не се употребява принуждение в такава обстановка, защото на кораба няма професионални хора, които могат да реагират. Затова и правилото на ненасилие най значимият, добави той.

Всеки моряк, според от длъжността си, минава повече или по-малко образование според интернационалния кодекс по сигурност, като най-продължително образование минават старшите офицери, сподели още кап. Димитров.

„ Държавата може да предприеме ограничения дотолкоз, доколкото тя е член на интернационалните организации. Чрез тези интернационалните организации по дипломатически път да предприеме дейности за обезпечаване на сигурността на нейните жители, само че това са чисто дипломатически ограничения и аз съм уверен, че всяка страна, която има жители в този регион, е подхванала нужните дейности ”, съобщи капитан Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР