Ситуацията е тревожна, защото има възможност за пренасяне на заразяване

...
Ситуацията е тревожна, защото има възможност за пренасяне на заразяване
Коментари Харесай

Николай Денков: Броят на заразени учители и ученици плавно расте |

Ситуацията е тревожна, тъй като има опция за преместване на заразяване отвън учебните заведения към тях посредством учители и възпитаници. В момента имаме гладко увеличение на случаите, съобщи служебният учебен министър Николай Денков при доклада на активността си за последните четири месеца.

Въпреки това той бе безапелационен, че към този момент карантинирането ще се случва на равнище паралелка или випуск.

Към 20 август карантинираните учители са 0,71%, а учениците - 0,44%. Денков съобщи, че от 15 септември има гладко нарастване на броя им, като сега случаите са най-вече във Велико Търново (1,12%), Кюстендил 
(0,83%) и Шумен (0,73%).

На този декор едвам към 32% от учителите са имунизирани (в това число влизат и учителите с една доза), а от учениците - 2,3%.

Денков сподели още, че чака най-тежкият интервал ще бъде в средата на октомври и МОН се приготвя за този миг. Според него ведомството ще бъде готово да реагира навреме при внезапен скок на инфектираните.

Той заяви и какви ще бъдат трите съществени целта на министерството за идващите три месеца.

Първият е продължение на образователната година с оптимално присъствено образование, вторият - подготовка на документи по кандидатстване за европейските планове и стратегии, а третият е подготовката на бюджета за идната година, както и на обновената тригодишната бюджетна рамка.

Денков показа и новия зам.-министър за науката Константин Хаджииванов и заместника си за външната активност Ваня Стойнова, която заема мястото на проф. Нели Косева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР