Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте

...
Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте
Коментари Харесай

Икономическия министър: Цените на газа са ясни

„ Ситуацията е извънредно динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали чакам подобен положителен сюжети - щях да кажа „ не ”. Да, в случай че войната ескалира, може да се случи всичко, само че в този момент имаме дълготраен контракт с Азербайджан, към него можем да прибавим и такива за LNG и тръбен газ ”, добави той.

България е в челните топ 10 в Европа по рандеман на потребни изкопаеми, но  изнася необработени метали, желаеме тези промишлености да дойдат тук, разяснява Стоянов. Пакетът, който ще дадем на вложители е, че България е близо до другите европейските страни, постоянна е енергийно и ресурсите са тук, на място. 

Интересът за вложения е доста огромен, по тази причина ще  ги сортираме, сподели икономическият министър и стартира с вложенията на база на локални първични материали и IT промишлеността. 

По мотив обезщетенията за високите цени на тока той съобщи, че в цяла Европа ги има, лишават се свръхпечалби и се финансира бизнесът, с цел да има той устойчиви цени, съобщи Стоянов.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР