Ситуацията е доста тревожна заради експоненциалното разпространение на , но

...
Ситуацията е доста тревожна заради експоненциалното разпространение на , но
Коментари Харесай

Проф. Найденски: Лятото живяхме в една илюзия, че пандемията се отдалечава

" Ситуацията е много тревожна поради експоненциалното разпространяване на, само че се надявам скоро да достигнем платото. Въпросът е какъв брой време ще продължи то, до момента в който се откри съответната ваксина ". Това съобщи пред БНР проф. Христо Найденски, началник на департамент “Инфекциозна микробиология ” към Българска академия на науките. Според него ограниченията са се забавили и не е била основана нужната организация.
" Вече се движим по веднъж, който следва развиването на пандемията. Лятото живяхме в една заблуда, че пандемията се отдалечава, само че прогнозите на математическите модели се сбъднаха и в идните месеци на разпространяване на грипна зараза и изтощаването на организма в края на зимата би трябвало да сме доста деликатни и да съблюдаваме прецизно ограниченията. Няма място за подценяване на инфекцията, в противен случай - тя е пред нас и обстановката е тревожна ".
 Проф. Витанов: Най-големият напън евентуално ще е доникъде на декември Проф. Витанов: Най-големият напън евентуално ще е доникъде на декември
" Най-големият напън евентуално ще бъде първата половина на декември ", сподели пред БНР проф. Николай Витанов от Българска академия на науките, математик на Националн...
По думите на проф. Найденски би трябвало да се организира по-масово тестване, като за задачата се употребяват бързи антигенни проби върху целеви групи от популацията – тези, които имат недоволства и които са изложени на риск. " Това ще даде светлина на обособените човеци какво държание да имат в всекидневието си ", безапелационен бе той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР