Системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех на ТЕЦ

...
Системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех на ТЕЦ
Коментари Харесай

Установено е изпускане на неорганизирани емисии от ТЕЦ „Република“

Системно изпускане на неорганизирани излъчвания от котелен завод на Топлоелектрическа централа " Република " в Перник е открила Районната ревизия по запазване на околната среда и водите (РИОСВ) - София.

Във връзка със сигнали за запрашаване на въздуха в града, специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София са ревизирали топлоцентралата. При инспекциите е установено, че неорганизираните прахови излъчвания са в следствие от процепи, дупки и неуплътнени сектори от постройката, в която са ситуирани парогенераторите. Те провокират запрашаване на разнообразни региони в Перник, според от посоката напразно.

За откритите нарушавания на екологичното законодателство на сдружението ще бъдат формирани два акта. Размерът на глобата, според Закона за запазване на околната среда, е от 10 000 лева до 500 000 лева. 

С цел ограничение и прекратяване на неорганизираните прахови излъчвания на,,Топлофикация Перник ” АД са дадени две наставления, със период на осъществяване, надлежно до 22 юли  и до 25 юли. В случай на неизпълнението им, ще бъдат подхванати в допълнение най-строги ограничения и дейности, прецизират от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Започваме ремонт на покрива на котелен завод при започване на август, разяснява пред Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на сдружението Чавдар Стойнев. За да се направи ремонтът, би трябвало работата в цеха да бъде спряна, посочи той. 

От Изпълнителна организация по околна среда е изтънчено подпомагане за разполагане на мобилна автоматизирана станция за премерване качеството на атмосферния въздух в региона. 

От началото на годината до момента на ТEЦ,,Република ” към,,Топлофикация Перник ” АД са формирани 6 акта за неорганизирани прахови излъчвания и са издадени 6 наказателни постановления на обща стойност 261 000 лева, прецизира Регионална инспекция за опазване на околната среда - София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР