Системен проблем е да се гонят автомобили, които не искат

...
Системен проблем е да се гонят автомобили, които не искат
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Полицейските сили се управляват така, все едно гледаме някакъв долнопробен екшън

Системен проблем е да се гонят коли, които не желаят да спрат. Ние не можем с коли или с транспортни катастрофи да стопираме водачи, които не желаят да стопират на полицейска палка. Има механически средства и на това би трябвало да се обърне особено внимание от Министерство на вътрешните работи. Ако се употребяват полицейски коли, то в тях не би трябвало да има хора. Ако те са в колата – е еднакво на самоубийство. 

Това разяснява в студиото на Нова ТВ Цветлин Йовчев, някогашен министър на вътрешните работи във връзка поредицата от случаи, в които служители на реда стават жертви на коли, пренасящи нелегално мигранти. 

Не би трябвало чиновниците с телата си да стопират мигрантите. Това е сбъркана тактичност, безапелационен бе някогашният вътрешен министър.

Проблемът е в ръководството на силите и средствата, доста са образците за това. Имаше предложение да се сътвори тристранен център – България-Гърция-Турция, по отношение на мигрантския напън на границата, само че таки и не се сътвори, изясни Йовчев.

Полицейските сили са принудени да се ръководят по този начин, все едно гледаме някакъв долнокачествен екшън, посочи още някогашният вътрешен министър. 

Йовчев посочи, че ние би трябвало да стопираме противозаконните мигранти, тъй като те основават проблем и опасност за националната ни сигурност. Ние би трябвало да си охраняваме границата. Вторият аспект – ние би трябвало политически да упражним напън да бъде призната България в Шенген. Има дипломатически подходи, с цел да реализираме това, защото ние понасяме голяма отговороност, метериални и финансови запаси по запазване на шенгенските граници. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР