Системата за издаване на електронни направления за PCR тест е

...
Системата за издаване на електронни направления за PCR тест е
Коментари Харесай

Защо се бави електронното направление за PCR

Системата за издаване на електронни посоки за PCR тест е съвсем подготвена, само че има административни пречки. Това съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов пред бТВ. По думите му би трябвало да се подпише анекс към Националния рамков контракт. Той добави, че чака тази седмица системата да проработи.

„ За да се пусне ваучър за антигенен тест пациентът би трябвало да има клиника. Нашето предпочитание е да има два признака от 11, а от НЗОК оферират да има пет от седем признака. Това е безусловно недопустимо за нас “, сподели представителят на БЛС и посочи, че персоналните лекари ще могат да издават посоки и за бърз тест, и за PCR. Според него пациентите би трябвало да се тестват първо с антигенен тест, тъй като резултатите излизат за минути и разпространяването на болестта може да бъде забавено.

„ В началото на болестта не би трябвало да се подхващат тежки лечения, тъй като симптоматиката е по-лека, тя може да бъде овладяна с лекарства, които могат да се купят в аптеката. Голям % стартират самолечение с антибиотици, слушам, че има презапасяване с лекарства. Не предлагам приемането на каквито и да било медикаменти без лекарски съвет “, уточни доктор Брънзалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР