Система за пречистване на замърсен въздух разработи осмокласник от Русе.

...
Система за пречистване на замърсен въздух разработи осмокласник от Русе.
Коментари Харесай

Ученик разработи пречиствателна система

Система за филтриране на нечист въздух създаде осмокласник от Русе. Изобретението на Константин Йорданов е направено от екоматериали и работи на ток. Нарекъл е създаването си „ Дишащ бот ”.
Възпитаникът на Русенската математическа гимназия създал системата за филтриране на въздуха дружно със свои връстници по време на иновационен лагер в Русенския университет, оповестява Българска национална телевизия.

" Основната ни концепция беше за робот, който отива в избрана нечиста среда, сканира я, по-късно изсмуква непотребния нечист въздух, преработва го и го трансформира в артикули за бита. ", споделя ученикът. След това решил да доразвие концепцията и в продължение на два месеца работил върху нея. " Първо смукателят поема въздуха, той минава през четирите филтъра взаимно, отива в контейнера, пречиства се и по-късно минава през отвора. ", коментира още по какъв начин действа изобретениет му Константин Йорданов.

Младежът към този момент обмисля модернизиране на изобретението си. Идеята му е то да проработи със слънчеви панели. Макар и във почивка, осмокласникът не стопира работата си по плана. Желанието му е новият модел да е подготвен до началото на образователната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР