Система следи хранителните отпадъци, произвеждани от ИКЕА България като целта

...
Система следи хранителните отпадъци, произвеждани от ИКЕА България като целта
Коментари Харесай

Контрол на хранителните отпадъци в ИКЕА в София спестил тон продукти за 8 месеца

Система следи питателните боклуци, създавани от ИКЕА България като задачата е намаляването им и реализиране на световната упоритост на шведския производител на мебели за стесняване с 50 % до края на 2022 година на остатъците от артикули при приготвянето на храни във всички магазини на веригата.

В София Waste Watchers към този момент дава първите резултати, обявиха от компанията във вторник. Системата е показана от Георги Ангелов, началник по внедряването в ИКЕА София, по време на кулинарното събитие GastronomiX 2022 в границите на българското хорека ревю СИХРЕ.

Дигитална технология разпознава, мери, записва и проучва питателните боклуци от приготвянето на храната в обектите на компанията, което се употребява за по-добро обмисляне на продуктите и процесите на обработката.

От внедряването на системата в София през август 2021 година от изхвърляне са били избавени 965 кг храна. Това се равнява на 2499 порции и 4.2 тона по-малко въглероден двуокис (CO2), регистрира компанията достиженията си до края на февруари 2022 година.

" Първата цел, която си поставихме, беше да измерваме и записваме 100% от питателните боклуци, които генерираме от другите ни действия в ресторанта и бистрото на ИКЕА София. Чрез два модела устройства за надзор с везна и камера, която разпознава автоматизирано питателните боклуци, данните се записват в онлайн платформа. Така можем да следим аргументите за отпадъците всекидневно и да усъвършенстваме метода си на работа и в дълготраен проект да способстваме за по-устойчиво потребление на ресурсите ", споделя Георги Ангелов, представен в известието на ИКЕА България.

" Освен, че получаваме настояща информация, която води до по-добро обмисляне в кухнята и до съкращаване на питателните останки, автоматизираната ситема ни дава повече време, в което да се фокусираме върху качеството на нашия артикул и обслужването на повече удовлетворени клиенти. Освен това ангажирането на всички сътрудници в процеса е от огромно значение за реализиране на крайната ни цел. Ние виждаме какъв действително е нашият принос, тъй като програмата ни демонстрира на ежедневна база какъв брой кг е спестената храна и по какъв начин въглеродните излъчвания понижават. Това работи мотивиращо и трансформира в позитивен аспект държанието ни както на работа, по този начин и в персоналния ни живот ", добавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР