Сирийците гласуват днес (19.07.20 г.), за да изберат нов парламент,

...
Сирийците гласуват днес (19.07.20 г.), за да изберат нов парламент,
Коментари Харесай

Сирия избира парламент

Сирийците гласоподават през днешния ден (19.07.20 г.), с цел да изберат нов парламент, до момента в който държавното управление в Дамаск се бори с интернационалните наказания и западащата стопанска система, откакто завзе още веднъж огромни елементи от раздраната от войната страна, осведоми БГНЕС. Повече от 7 400 изборни секции отварят тъкмо в 07:30 ч. сутринта локално време. Такива ще има и в регионите, следени от държавното управление, в това число за първи път - в някогашните опозиционни замъци.
Очаква се партията на президента Башар Асад и неговите съдружници да заемат по-голямата част местата в 250-те локалния парламент в третите сходни избори, които ще се проведат след началото на войната, преди 9 години. В навечерието на вота един човек беше погубен, а различен - ранен при два гърмежа в Дамаск, заяви държавната осведомителна организация САНА. Няколко листи на претенденти бяха позволени в цялата страна, само че всяка действителна съпротива отсъства, а ръководещата партия Баас се чака да резервира своята надмощие, разяснява Агенция Франс Прес. Портрети на част от 1 658-те претенденти са окачени в столицата от седмици, измежду които и няколко видни предприемачи.
Изборите, два пъти отлагани от април заради пандемията от ковид, идват в миг, в който множеството сирийци се тормозят от растящите разноски за живот. Много претенденти излизат с стратегии, обещаващи да се оправят с инфлацията и да подобрят инфраструктурата, опустошена от спора. Милиони сирийци, живеещи в чужбина, след бягството си от война, в която починаха повече от 380 000 души, нямат право на глас. Но за първи път гласуването ще се организира в територия, завзети от държавното управление , в това число в региона на Източна Гута край Дамаск и в южната част на провинция Идлиб в северозападната част на страната.
В последните избори през 2016 година изборната интензивност беше 57%.  Тазгодишното гласоподаване идва, когато Дамаск се бори да съживи стопанската система, унищожена от 9 години война, западните наказания и финансовата рецесия в прилежащ Ливан. Цените на храните в Сирия се покачиха с над 200% през последната година и в този момент са 20 пъти по-високи от равнищата преди войната, споделя Световната стратегия за прехраната. В страна, в която над 80% от хората към този момент живеят в беднотия, Организация на обединените нации предизвести, че в този момент сирийците са изправени пред „ невиждана рецесия на глада “.
Изборите също се организират в месеца, в който Башар Асад означи второ десетилетие на власт и седмици откакто Съединени американски щати постановиха нови наказания против Сирия, в това число и против брачната половинка на президента.  Следващите президентски избори се чакат през 2021 година и претендентите ще се нуждаят от писменото утвърждение на най-малко 35 членове на Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР