Сирийското правителство е изпратило в последни дни войници и военна

...
Сирийското правителство е изпратило в последни дни войници и военна
Коментари Харесай

Сирийското правителство изпрати войници край град Манбидж

Сирийското държавно управление е изпратило в последни дни бойци и военна техника в покрайнините на следения от кюрдски сили град Манбидж, където Турция възнамерява нахлуване, съобщи ДПА, като се базира на сирийска мониторингова организация.

" Тези сили са изпратени в покрайнините на Манбидж, с цел да предотвратят офанзива от страна на Турция ", сподели ръководителят на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида Рами Абдел Рахман.

Според Рахман Дамаск евентуално счита да разположи новите държавни сили по разграничителните линии сред регионите под контрола на командвания от кюрдите Военния съвет на Манбидж и тези, следени от подкрепяните от Турция бунтовници, предава Българска телеграфна агенция.

Източник, непосредствен до сирийското държавно управление, сподели за ДПА, че в региона е изпратена бригада от елитната президентска армия и артилерийски батальон.

На 12 декември турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната му ще стартира военно нахлуване към Манбидж, следен от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа, считани от Анкара за отклонение на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), която води война против властта в Турция.

Ако Турция предприеме ново нахлуване против Манбидж, това ще е третата й военна интервенция в Северна Сирия.

Два дни откакто американският президент Доналд Тръмп ненадейно разгласи изтеглянето на американските войски от Сирия, Ердоган заяви, че настъплението се отсрочва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР