Сирийският президент Башар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск

...
Сирийският президент Башар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск
Коментари Харесай

Сирийският президент Башар Асад уволни премиера

Сирийският президент Башар Асад  Башар Асад Баша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 година Той е водач на партия Баас и уволни премиера Имад Хамис месец преди идните избори, до момента в който икономическата рецесия се задълбочава и публичното неодобрение в следените от Дамаск територии се ускорява, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Асад назначи министъра на водните запаси Хусейн Арнус за краткотраен министър председател. Той ще заема длъжността до провеждането на парламентарни избори идващия месец и назначението на ново държавно управление.

Хамис беше министър председател от 2016 година, напомня Агенция Франс Прес.

Сирия още веднъж отсрочи парламентарните избори поради ковид

Изненадващото решение беше оповестено на фона на задълбочаваща се икономическа рецесия, с която държавното управление на Асад се сблъсква. В последните седмици сирийската национална валута бележи внезапен спад по отношение на $, достигайки невиждано ниски нива, до момента в който цените на храните скочиха неимоверно. Очаква се през втората половина на юни Съединени американски щати да разгласят наказания против всички страни и предприятия, които имат финансови връзки със сирийското държавно управление, само че упованието към този момент раздруса нестабилната стопанска система на страната.

Трудностите доведоха до небивали митинги в територии, следени от държавното управление на Асад. Стотици стачкуваха в южната провинция Суейда през последните четири дни, напомняйки за първите дни на антиправителствените митинги през 2011 година, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР