Сирийската общност у нас събира материални помощи, като зимни дрехи,

...
Сирийската общност у нас събира материални помощи, като зимни дрехи,
Коментари Харесай

Събират материали и дарения за пострадалите от земетресението в Сирия

Сирийската общественост у нас събира материални помощи, като зимни облекла, одеяла, палатки, медикаменти, с вярата при първа опция те да бъдат изпратени към бедстващите им съграждани в Сирия.

„ Събираме дарения и сме мобилизирани изцяло като сирийска и арабска общественост. Получаваме доста дарения от български жители, български жители ни се обаждат, също желаят да пращат за Сирия. В подготвеност сме да пращаме, стига да има транспорт “, изясни пред Българска национална телевизия Мохамед Ибрахим - ръководител на асоциацията на сирийците в България

В момента се събират материални помощи в посолството на Сирия. Заради глобите обаче паричните средства се блокират от банките. Засега не може да се открие банкова сметка, в която хората да подаряват.

Най-добрият вид за транспорт на материалните дарения е пряк полет ъс аероплан. В най-засегнатия градове - Алепо - има летище, където кацат самолети от други страни.

Ние молим както българското държавно управление, по този начин и тези в цяла Европа да пращат помощи, тъй като ситуацията в Сирия беше трагично още преди земетресението. В някои региони има ток за не повече от половин час дневно, някои от хората са починали до момента в който са спели на студено.

Призова страните да спрат да приказват с политика и наказания в този миг и да работят за хуманността.

„ В последните две години глобите станаха жестоки и няма ток. когато те имат опция, те се свързват с нас. Цяла Сирия, апропо, беше наранена от земетресението. Бедствието е в 6-7 града, само че в цялата страна към този момент има жилища и блокове, които всеки миг може да паднат. А трусовете не стопират “.

Мохамед показа, че измежду неговите родственици няма починали, само че са стояли повече от 24 часа на улицата поради терзания блокът им да не се срути.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР