Сирия ще позволи транзит на природен газ и електричество през

...
Сирия ще позволи транзит на природен газ и електричество през
Коментари Харесай

Сирия дава „зелена светлина“ за транзит на природен газ и електричество към Ливан

Сирия ще разреши пренос на природен газ и електричество през нейна територия към Ливан. Договорката е резултат от първото публично посещаване в Дамаск на представители на ливанските управляващи от началото на гражданската война в Сирия преди 10 години, заяви БНР.

Бейрут не е прекъсвал дипломатическите си връзки със прилежащата страна, само че в границите на войната приключи формалните визити на държавно равнище.

Това се промени поради политическата и икономическа рецесия в Ливан, довела и до сериозен дефицит на гориво и проблеми с електрозахранването. Към момента такива проблеми засягат и лечебни заведения в Ливан, а на някои места ток няма по 22 часа дневно.

Намеренията на управляващите в страната е да договорят газови доставки от Египет и такива на електричество от Йордания, като употребяват сирийската инфраструктура.

Съединените щати се съгласиха да позволен изключение от интернационалните наказания, налагани на взаимодействащите с управляващите на Башар Асад.

А те са подготвени да оказват помощ на Ливан, както стана ясно след срещата на вицепремиера Зейна Акар със сирийските министри на външните работи и на петролните въпроси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР