Сирия е започнала съвместни дейности с Русия по проучване за

...
Сирия е започнала съвместни дейности с Русия по проучване за
Коментари Харесай

Сирия и Русия започнаха да търсят нефт и газ в Средиземно море

Сирия е почнала взаимни действия с Русия " по изследване за съществуване на въглеводороди в Средиземно море ".

" За първи път приказвам за това: Сирия стартира работата по изследване за петрол и газ в Средиземно море с съветски компании ", сподели съветничката на президента Башар Асад - Бутайна Шаабан, и добави че подготовката за този развой е почнала преди няколко години.

Шаабан обаче не разгласи кои съветски компании вземат участие в проучвателните работи. Обаче още на 25 декември 2013 година министерството на нефта и минералните запаси на Сирия подписа контракт за $90 млн. със  " Союзнефтегаз " за осъществяване на изследвания за петрол в морски блок №2 в сирийския шелф, чиято обща повърхност е 2190 кв.км. Въпросният блок е сред градовете Тартус и Банияс.

Преди това компанията също е взела участие в планове в Сирия.

Съобщението идва на фона на засиленото напрежение в Източното Средиземноморие поради морската договорка на Турция с Либия. Тя утвърждава правата на Турция в Източното Средиземноморие пред едностранните опити за сондиране от страна на администрацията на кипърските гърци, като обяснява, че Севернокипърската турска република (СКТР) също има права на запаси в региона, акцентира в. „ Сабах “.

Същевременно съветничката на Башар Асад разгласи, че Сирия се готви да подаде правосъден иск против Съединени американски щати поради плячкосване на нефтените запаси на страната. " Властите изследват разновидностите за това какви законови ограничения може да бъдат подхванати на интернационално равнище, с цел да се подаде иск против Съединени американски щати, тъй като те крадат сирийския петрол и нарушават суверенитета на Сирийската арабска република ", сподели Шаабан.

Тя акцентира, че сирийската територия и нефтените полета " ще бъдат освободени от американско и друго наличие ". 

По-рано президентът на Сирия Башар Асад разгласи, че Съединени американски щати продават на Турция нефта от сирийските залежи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР