Сирия е държава, населена със смърт, защото войната продължва повече

...
Сирия е държава, населена със смърт, защото войната продължва повече
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Сирия е населена със смърт, хората са оставени на произвола на съдбата


Сирия е страна, обитаема със гибел, тъй като войната продължва повече от 10 година В момента Сирия е окупирана от четири страни - има съветска окупация дружно с войските на Башар Асад, има иранска и турска, както и американска окупация. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ журналистът Мохамед Халаф.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 191
В момента режимът има надзор върху 80% от територията, 20% са извън – тази част, в която стана земетресението. В тази част може да оказва помощ Организация на обединените нации. В следените от бунтовниците градове 85% от инфраструктурата е разрушена от съветската авиация, съобщи Халаф по мотив опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

Проблемът е, че преди години Русия наложи в Организация на обединените нации да има единствено един граничен пункт, откъдето би трябвало да мине филантропична помощ. Също по този начин Русия и режимът би трябвало да се съгласят тази помощ да минава. Те дават обещание да раздават помощта на хората в следените от опозицията градове, обаче не го вършат. Така остава единствено идващата от Турция помощ. А сега Турция не може да оказва помощ на Сирия, тъй като самата тя има потребност от помощ, уточни журналистът.

По думите му хората в Сирия не са получили никаква помощ след разрушителния трус.

Хората са оставени на произвола на ориста. Те би трябвало да бъдат подкрепени по всички вероятни способи, акцентира Мохамед Халаф.

Асад споделя, че е подготвен да разпредели помощта, която ще получи, само че той го е казвал и преди, само че не го е изпълнявал. Западът не вярва на Асад, тъй като той не извършва обещанията си. Единственият вид е да се намерят коридори, по които да се изпраща филантропична помощ, само че следователно би трябвало да се приказва с Русия, тъй като това би нарушило откритите правила. Трябва да се приказва, тъй като от това зависи животът на стотици хиляди души, сподели още Халаф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР