Сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата на агенцията

...
Сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата на агенцията
Коментари Харесай

Кюрд се самозапали пред ООН

Сириец от кюрдски генезис се самозапали пред централата на организацията за бежанците на Организация на обединените нации в Женева, и откакто пламъците бяха изгасени, бе откаран незабавно с хеликоптер в университетската болница в Лозана. Там е поверен на грижите на профилирано звено по изгарянията, заяви локалната полиция, съобщи AFP.

31-годишният мъж, който живее в Германия, не е оставил записка или друго удостоверение, с което да изясни претекстовете за обезверената си постъпка, съобщи говорителката на женевската полиция. " Предвид положението му не е допустимо да го попитаме за претекстовете му, само че съгласно нас те са свързани с политическата обстановка ", сподели говорителката.

Инцидентът е станал сутринта пред доста минувачи пред постройката на организацията за бежанците на Организация на обединените нации. Пожарникарите пристигнали бързо и неотложно изгасили мъжа, преди да бъде превозен в болница. След като се самозапалил, мъжът се опитал да влезе в централата на Организация на обединените нации, само че бил спрян от защитата. Кюрдите в Швейцария стачкуваха няколко пъти през последните седмици против турската военна интервенция в Северна Сирия, принудила хиляди сирийски кюрди да избягат в прилежащ Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР