Синята зона във Варна ще заработи на 18 юни, понеделник. Това

...
Синята зона във Варна ще заработи на 18 юни, понеделник. Това
Коментари Харесай

Синята зона във Варна ще заработи на 18 юни

Синята зона във Варна ще проработи на 18 юни, понеделник Това разгласи пред Дарик Варна шефът на общинското дружество „ Общински паркинги и синя зона ” Младен Иванов. Той изясни, че стартирането на Синята зона се бави поради метеорологичните условия. 

„ Надяваме се времето да е с нас, тъй като през последните 2-3 дни на практика не успяхме да работим както би трябвало ”, посочи Иванов.

През първия месец прекъсването в Синята зона ще се таксува, само че няма да се поставят „ скоби ” на незаплаталите. Неправилно паркиралите обаче ще бъдат глобени и вдигани с „ паяк ”.  

Маркировката, която се поставя, е по БДС стандарт. Различава се от тази по автомагистралите и основните пътища, като е предопределена за 3- и 4-степенна градска мрежа. Ако някъде се изтрие, компанията реализатор „ Елит ” ще я препокрие за негова сметка. 

В момента се кърпят улични дупки в региона сред булевардите „ Сливница ” и „ Цар Освободител ”. Работи се и по почистване на видимостта към знаците.  
Направени са и някои промени на плана след тъжби на жители. Най-вече става въпрос за това, че има улици, които не са позволени за паркиране. По някои от улиците, за обезпечаване тук-там за паркиране, ще бъде въведено еднопосочно придвижване.

 Една от тях е улица  „ Дебър ”, опсочи шефът на „ Общински паркинги и синя зона ”. Той изясни, че по ул. ”Цар Симеон ” ще бъде построена велоалея и част от паркоместата ще отпаднат. 

SMS системата към този момент работи. Само през вчерашния ден са били получени 15 известия, най-много от поданици на други градове, поради разкритите тук-там знаци за Синя зона. 

„ Моят съвет е да не се пускат SMS-и, тъй като ще бъдат таксувани, само че Синята зона към момента не работи ”, сподели шефът на общинското дружество. 

Съвсем скоро чиновници на „ Общински паркинги и синя зона ” ще стартират осведомителната акция, с разпределяне на брошури и пояснения на място. С въвеждането на Синята зона ще проработи и уеб сайтът varnaparking.bg на „ Общински паркинги и синя зона ”, който също е към този момент подготвен. Мобилното приложение също е тествано и към този момент работи. 

Според Младен Иванов поръчките за абонаменти за Синя зон а ще е най-удобно да се подават онлайн. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР