Синузитът е общо състояние, при което синусите - въздушни кухини

...
Синузитът е общо състояние, при което синусите - въздушни кухини
Коментари Харесай

Съвети за справяне със синузита

Синузитът е общо положение, при което синусите - въздушни кухини в околоността на носа - се възпалват и запушват. Това може да докара до неприятни признаци като болежка в лицето, ориентирана към челото и към очите, затруднено дишане и главоболие. Вместо да се изправяте сами против синузита, е значимо да разберете, какви способи и техники може да пробвате за облекчение на признаците и ускорение на възобновяване си. В тази публикация ще представим няколко потребни съвета и способи, които можете да опитате, в случай че страдате от синузит.

Използвайте солна вода: Изплакването на носа със солна вода е един от най-популярните национални способи за облекчение на синузита. Можете да приготвите личната си солна разтвор, като разтворите половин чайна лъжичка сол в чаша топла вода. Използвайте пулверизатор или носна ирригационна система, с цел да изплакнете носа си с тази солна вода. Това ще помогне да се прочистят секретите и да се понижи запушването.

Ползвайте топли компреси: Топлите компреси могат да оказват помощ за облекчение на болката и отпушване на синусите. Нагрейте дребна забрадка или хартия в микровълнова или върху печка и поставете я върху лицето си, в региона на засегнатите синуси. Повторете няколко пъти дневно, с цел да постигнете стремежи резултат.

Използвайте натриев хлориден препарат или физиологичен разтвор: Изплакването на носа с натриев хлориден препарат или физиологичен разтвор може да помогне за отваряне на синусите и измиване на насъбраните тайни и възпалителни субстанции. Това може да понижи запушването и облекчи признаците на синузита.

Приложете парна терапия: Инхалирането на парa може да помогне за разтваряне на секретите и облекчение на запушването на синусите. Варете вода и я изсипете в огромна купа. Наклонете главата си над купата, покрийте главата си с забрадка и вдишвайте парата към 10-15 минути. Можете да добавите етерични масла като мента или евкалипт, които имат ободрителен резултат и оказват помощ за отпушване на синусите.

Приложете масаж на лицето: Нежният масаж на лицето може да помогне за възстановяване на оттичането на секретите и облекчение на запушването. Използвайте нежни кръгови придвижвания, с цел да масажирате региона към синусите си, носа и височините. Това ще помогне на секретите да се разпилян и да се понижи натиска и болката.

Пийте горещи питиета: Горещите питиета като чай от босилек, зелен чай с лимон и мед или топло зеле с мед могат да оказват помощ за облекчение на признаците на синузита. Те ще оказват помощ на тялото ви да се хидратира и да се разреждат секретите.

Синузитът може да бъде извънредно неприятно положение, само че съществуват разнообразни способи и техники, които може да пробвате, с цел да облекчите признаците и прискорите възобновяване си. Опитайте с топли компреси, променете позицията на главата си, използвайте натриев хлориден препарат или физиологичен разтвор, приложете парна терапия и пийте задоволително течности. Важно е да се консултирате с доктор, в случай че признаците не се подобрят или се влошат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР