Синузитът е често срещано заболяване. Характеризира се с възпаление на

...
Синузитът е често срещано заболяване. Характеризира се с възпаление на
Коментари Харесай

Правилното хранене, за да унищожим гъбичките на синузита!

Синузитът е постоянно срещано заболяване. Характеризира се с инфектиране на носните синуси и е известно като синусова зараза. За страдание, това е продължителен проблем за доста хора, който визира съществено всекидневието им. Ако не се лекува, синузитът може да продължи месеци, даже години.

Някои от главните признаци на синузит включват следното:

- кашлица;

- висока температура;

- умора;

- болка в лицето или подуване;

- зъбобол;

- намалено чувство за усет и мирис;

- хрема;

- запушване на носа;

- запек.

Научно е потвърдено, че множеството случаи на синузит в действителност са породени от гъбички, а не от зараза. Още през 1999 година изследване демонстрира, че гъбични организми са открити при 96% от пациентите със синузит. Освен това възпалените кафези са по-скоро усукани към гъбичките, което демонстрира, че положението е породено от гъбички.

Спорите на плесени постоянно се вдишват във въздуха, което е повода доста хора да имат гъбички в лигавицата на синусите. Но единствено тези, които са предразположени към продължителен синузит, ще реагират на гъбичките, което води до признаци на синузит.

Ето някои от най-хубавите лекове за синузит:

1. Избягвайте захар или зърнени храни

 Правилното хранене, с цел да унищожим гъбичките на синузита!

Добре е известно, че гъбата се храни със зърно и захар. По този метод с елиминирането на тези храни от вашата диета или ограничението на тяхната консумация, може да измине дълъг път в поддържането на гъбичките под надзор.

2. Консумирайте риба или масло от черен дроб на тресчица

Консумирането на риба и рибено масло всекидневно оказва помощ за повишение на имунитета, заради високото им наличие на омега-3. Заслужава си да се означи, че общата добавка на омега-3 се отличава от съединенията, които се намират в тези масла. Маслото от черен дроб на риба тресчица ще омекоти инфекцията на вашия синус, само че също по този начин ще понижи риска от развиване на рак и ще усъвършенства цялостното ви здраве.

3. Яжте кокосово масло

 Правилното хранене, с цел да унищожим гъбичките на синузита!

Кокосовото масло е цялостно с лауринова киселина и киселина, която има мощни противогъбични, антивирусни и антибактериални свойства. Важно е обаче да изберете висококачествено масло, защото доста кокосови масла са наситени с гъбични отрови, тъй като те се създават със сушени кокосови орехи, които са нечисти с микотоксини. За да извлечете максимума от кокосовото масло, потърсете компания, която употребява свеж кокосов орех за своето масло.

4. Избягвайте използването на топ 10 микотоксични артикули

Топ 10 микотоксични храни включват царевица, пшеница, ръж, ечемик, алкохолни питиета, захар, фъстъци, сорго, памучни семена и твърди сирена.

5. Упражнения

 Правилното хранене, с цел да унищожим гъбичките на синузита!

Физическата интензивност, подтиква циркулацията на въздуха и спомага за изчистване на слузта, карайки я да се движи през синусите. Следователно, това почиства всички нездравословни частици, които способстват раздразнение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР