Синоптичната комисия днес има гост - доктор Ненков. Той за

...
Синоптичната комисия днес има гост - доктор Ненков. Той за
Коментари Харесай

Ще посрещнем астрономическата есен с топло време

Синоптичната комисия през днешния ден има посетител - лекар Ненков. Той за първи път взе участие в нейно съвещание, тъй че за времето се приказва малко, други тематики вълнуват членовете на комисията. Все отново се отделя време и за времето и заключенията на комисията са следните:

Най-вече в събота, само че частично и в неделя тук-там в страната, в това число и на изток са вероятни валежи, даже с гръмотевици. В планинските региони тези процеси ще са по интензивни. В началото на идната седмица времето ще е хубаво - понеделник и вторник, само че в сряда още веднъж тук-там ще превали, даже ще прегърми от запад на изток.

До края на идната седмица температурите ще се покачват, след слабото намаляване, което ще имаме в събота и неделя, и евентуално ще забележим температури в страната от 26 до 31, 32 градуса.

Ще посрещнем асторонмическата есен, която тази година идва на 23 септември с топло време, само че средносрочната прогноза демонстрира че към 25 - 26 септември евентуално ще настъпи смяна. Ще захладнее, температурите ще се намалят с повече от 10 градуса и тук-там в страната е допустимо да забележими дневнитемператури и под 15, даже под 12 градуса.

В този интервал се чака и образуването на средиземноморски циклон, в случай че това се случи, са вероятни и по-обилни превалявания от дъжд, а валпийските елементи на планините е допустимо да падне и първия по-обилен сняг. Тук е мястото да напомним, че на Мусала три пъти през това лято валя сняг при студени нахлувания, тъй че това би било изцяло всекидневно в края на сепетмври.

Това е наклонност, ще им промени. Все отново септември досега се обрисува топъл, среднодневната температура в региона на София е над 19,5 градуса. Не е извънредно, само че демонстрира по-топло време. Поне в идната седмица тази наклонност ще се резервира.

В най-северните елементи на Европа есента към този момент господства и с по-ниски температури, над западните елементи на континента също ще захладнее в идната седмица, а ураганът Маргот, който сега бушува в централните елементи на Атлантика, евентуално ще се насочи, като отвън тропическа стихия, към Европа и ще засегне Ирландия и Англия. Предстои да разберем.

Малко дъжд, повече слънце и топло време, такава е наклонността в идващите дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР