Сингапур тества технологии, които ще позволят на азиатския петролен хъб

...
Сингапур тества технологии, които ще позволят на азиатския петролен хъб
Коментари Харесай

Азиатският петролен хъб се обръща към възобновяемата енергия

Сингапур тества технологии, които ще разрешат на азиатския петролен хъб да усили количеството сила, което добива от възобновими източници. И да резервира огромна част от нея при потребност.

Градът-държава ще употребява слънчеви панели, сложени в плавателни съдове. В момента се организират проби, предава Bloomberg. Ако технологията се окаже сполучлива, тя ще може да доставя до 25% от нужното електричество.

Проблемът на Сингапур е, че има естествени ограничавания за слагането на вятърни или водни централи, както и няма задоволително свободна земя за слънчеви панели.

Градът-държава е и един от първите в света, които ще усетят с цялостна мощ отрицателните последствия от световното стопляне, защото островът не е изключително висок и може да бъде залят от водата.

Сингапур ще организира проби и с отвесни слънчеви панели, сложени по небостъргачите

Още един град, тясно обвързван с петрола, разгласи проекти да употребява повече " зелена сила ".

След намирането на запаси от петрол в Северно море Абърдийн стана " петролната столица на Европа ". Времената обаче се менят, разяснява CNBC. И през днешния ден шотландският град се гордее най-големия брой рейсове, задвижвани от водородни горивни кафези.

Проектът е на стойност 24.98 милиона $, а новаторските транспортни средства към този момент обикалят улиците на града, возейки пасажери.

" Те са много подобаващи за нас, защото, както доста други градове, имаме проблеми с качеството на въздуха ", споделя Барни Крокер, който оглавява общинския съвет в града.

Превозните средства с водородни горивни кафези не изпускат нездравословни излъчвания, а остатъчният артикул при придвижване е единствено водна пара. Те са надалеч по-ефективни от обичайните мотори на дизел и бензин и имат опция да се движат до 500 километра. Тези в Абърдийн употребяват към 40 кг водород за 420 километра.

" Гражданите утвърждават и харесват новите рейсове. Те са безусловно безшумни и оферират удобно напредване ", добави Крокер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР