Синдромът на самозванеца е капан, в който много от нас

...
Синдромът на самозванеца е капан, в който много от нас
Коментари Харесай

Как да се справите със синдрома на самозванеца

Синдромът на самозванеца е капан, в който доста от нас постоянно попадат. Това е интуиция, който ни споделя, че нашата нерешителност се дължи на това, че не сме задоволително положителни и в последна сметка един ден всички ще схванат това. Той ни кара да имаме вяра, че един неуспех  е по-голям от всички триумфи.

Това прекомерно постоянно срещано събитие, с което се сблъскват професионални спортисти, учени, специалисти на върха в своите области и 75% от дамите на управителни позиции, съгласно последно прочуване.

Това мощно равнище на подозрение в нашите лични качества ни обезсърчава и спъва способността ни да вземаме  решения. То нарушава нашата работливост и води до бърнаут. Още по-лошо, когато убеждаваме себе си, че не сме задоволително положителни и би трябвало просто да се „ преструваме, до момента в който успеем “,  фокусираме силата си върху прикриване на нашата нерешителност и губим времето, от което се нуждаем, с цел да се учим и да растем. Това е неприятна вест както за бизнесите, по този начин и за обособените хора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР