Синдикатите в Гърция свикаха стачка и протести с искане за

...
Синдикатите в Гърция свикаха стачка и протести с искане за
Коментари Харесай

Гръцките синдикати свикаха стачка, искат промени в бюджета за догодина

Синдикатите в Гърция свикаха стачка и митинги с искане за промени в бюджета, който се разисква в Народното събрание. На демонстрации излязоха държавни и общински чиновници, медици и студенти.

Започна стачката на чиновниците в държавния бранш за промени в бюджетната стратегия за идната година. Протестите са до края на работния ден. Държавните чиновници организират проява взаимно с общинските чиновници. Сред главните претенции са повишение на заплатите и преустановяване на краткотрайните трудови контракти.

В продължение на шест часа през днешния ден стачкуват и работещите в държавните лечебни заведения, което докара до приемане единствено на незабавни случаи в лечебните заведения. Искането на медиците е повече средства за опазването на здравето, назначение на повече лекари и смяна на политиката в здравната система.

Синдикатът на комунистическата партия приканва за всеобщи демонстрации и на следващия ден пред Народното събрание, оповестява БНР.

В Народното събрание се разисква бюджета за идната година, като опозицията упорства за повече средства за стратегически браншове, като обучение и опазване на здравето.

Дебатите в пленарна зала ще продължат до неделя, когато следва гласуването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР