Синдикатите, представляващи служителите на Apple Store във Франция, призоваха за

...
Синдикатите, представляващи служителите на Apple Store във Франция, призоваха за
Коментари Харесай

Защо служителите на Apple Store във Франция се канят да стачкуват в деня на представянето на iPhone 15?

Синдикатите, представляващи чиновниците на Apple Store във Франция, приканиха за национална стачка в петък и събота, която съответствува със старта на продажбите на новия iPhone 15. За това написа Bloomberg.

Защо чиновниците на Apple Store във Франция ще стачкуват в петък и събота?

Като част от годишните договаряния за заплати, група синдикати, която включва CGT, Unsa, CFDT и CFTC, упорства за 7% нарастване на заплатите за всички служащи, с цел да компенсира инфлацията.

Синдикатите обявиха в изказване, че компанията не е съгласна с техните условия. Но Apple France е предложил нарастване на заплатите с 4,5%.

Добавя се, че стачката ще се организира под разнообразни форми в 20 магазина на Apple във Франция, като някои чиновници ще спрат работа единствено за един час. Очаква се проява в петък пред Парижката опера, оповестиха синдикатите.

Какви са останалите претенции от синдикатите към Apple Store във Франция?

Според френското издание Liberation, във Франция доста частни предприятия са задължени по закон да преразглеждат заплатите на чиновниците си всяка година. Профсъюзите също по този начин желаят да сложат завършек на замразеното наемане на чиновници в Apple Store и да реализират по-голямо тъждество, когато става дума за корпоративни изгоди за чиновниците, без значение от тяхната служба.

Говорител на CGT сподели пред Liberation, че до „ три четвърти от френските магазини на Apple “ може да стачкуват в петък, 22 септември — деня, в който iPhone 15 и най-новите модели Apple Watch ще бъдат пуснати в продажба. Стачката ще продължи и в събота, 23 септември.

За какво би трябвало да внимават клиентите при извършването на покупки в дните на стачката?

Демонстрацията, по-специално, ще се организира в известния Apple Store – Opera Paris. Говорителят на CFDT Албин Волфов е споделил пред Liberation, че до момента в който клиентите няма да бъдат възпрепятствани при извършването на покупки в магазина, демонстрацията ще бъде шумна и тези, които желаят да закупят най-новия iPhone, ще би трябвало да бъдат търпеливи и готови за по-дълго очакване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР