Синдикатите на фермерите в региона Ил дьо Франс обявиха блокада

...
Синдикатите на фермерите в региона Ил дьо Франс обявиха блокада
Коментари Харесай

Френски фермери обявиха, че блокират всички пътища в Париж

Синдикатите на фермерите в района Ил дьо Франс оповестиха обсада на пътищата в Париж в петък, 26 януари, като част от национално протестно придвижване против политиките на държавното управление. Това оповестява BFMTV.

Изданието отбелязва, че профсъюзите FDSEA, Jeunes agriculteures и водещите организации за отбрана на правата на фермерите приканиха за блокиране на всички съществени транспортни артерии на града.

По този метод фермерите желаят да повлияят на френския министър председател Габриел Атал. Те също по този начин възнамеряват да засилят натиска върху държавното управление преди изказванията на кабинета, планувани за петък, написа изданието.

Преди това стана известно, че един от заводите на немския производител на леки коли Volkswagen е спрял работа заради национална стачка на немски фермери.

Съобщава се, че Асоциацията на немските фермери е почнала национална стачка против плануваните от федералното държавно управление съкращения на дотациите в селскостопанския бранш. Според обявата немските управляващи са въвели ограничения за икономии в бюджета за 2024 година, в това число спорно понижаване на компенсациите за фермерите.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР