Синдикат Образование изпрати отворено писмо до министъра на образованието и

...
Синдикат Образование изпрати отворено писмо до министъра на образованието и
Коментари Харесай

Синдикат Образование настоява за увеличение на учителските заплати с 12%

Синдикат " Образование " изпрати отворено писмо до министъра на образованието и науката Николай Денков . Те упорстват за увеличение на възнагражденията на педагозите.

От синдиката обявиха, че наблюдават деликатно използването на Анекса от 31 март 2022г. към подписаното КТД на 17.08.2020г. и процеса на нарастване на работните заплати на педагогическите експерти и непедагогическия личен състав. По информация на КТ " Подкрепа " единствено 25,1% от работещите в системата на междинното обучение са подписали спомагателни съглашения към ИТД за новата работна заплата . Част от сътрудниците шефове чакат промени в Наредба 4 за нормиране и възнаграждение на труда, а други чакат указания от МОН или работодателските организации.

Синдикат " Образование " упорства през РУО в страната МОН да даде инструкции на шефовете на просветителните институции за неотложно нарастване на работните заплати в унисон с договореностите в последния Анекс. Искането е нарастването да бъде 12,3% за всички педагогическите експерти.

От синдиката показаха вяра, че дейности на МОН могат да предотвратят създалото се напрежение в системата на образованието.
 Синдикат
Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " предлага да се усилят обезщетителните механизми за учителите

Синдикатът провежда национално изследване в 41 града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР